Fjärilsutflykt den 4 juli

Den fjärde juli anordnade vi en fjärilsutflykt till Slotteviken. Vi hoppades på soligt sommarväder och en massa fjärilar, och det var precis vad vi fick uppleva!

Utflyktsdagen började med klarblå himmel och strålande sol med en temperatur på över 20 grader och därtill måttlig blåst. Allt en fjäril kan önska sig. Många var vi också (24 stycken) som hade kommit för att se och kanske lära sig något nytt om vårt absolut säkraste och kanske trevligaste sommartecken.

Det visade sig också stämma för vid Slotteviken flög det gott om fjärilar. Den första som vi kunde bekanta oss med var en för området inte så vanlig art, kålfjäril därefter stötte vi på den för dagen vanligaste fjärilen, luktgräsfjäril vilket också var helt enligt planerna då det är den absolut vanligast förekommande fjärilen under juli månad. Många av de andra arterna som har sin flygtid nu fick vi också se, däribland flera olika pärlemorfjärilar och också ett antal av våra andra gräsfjärilsarter som sökte runt ibland alla blommorna. Efter fikat kunde vi lägga två lite ovanligare arter till dagens artlista, hagtornfjäril och makaonfjäril.

Vi fick också se många vackra och en del inte så vanliga blommor efter vägen bl.a. purpurknipprot och skogsklocka. Dagen kan bara summeras som mycket lyckad.

Här kommer lite bilder från utflykten:

DSC_0202_

En Skogsklocka

Hagtornfjäril

En Hagtornfjäril som får i sig lite mat.

 

Luktgräsfjäril

Vi fick se många Luktgräsfjärilar, här är en som sitter och njuter av solen.

DSC_8570_Den lite ovanligare Makaonfjärilen var rolig att se.

Hoppas ni som deltog tyckte det var riktigt kul och att ni hänger med på fler av våra utflykter runtom i Dalsland!

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.